Ovako, Astra je benzinska (odnosno nema plinda ne bude zabune), sve je bilo normalno medjutim negde krajem leta se setim da bi trebalo da zamenim svecice posto ih nisam menjao od kada sam kupio auto (u medjuvremenu napravio oko 70.000 km). Kupim lepo Bosh svecice zamenim ih i auto je normalno radio naredne 2000 km i onda cvrc, jedno jutro nece da upali. Vergla lepo, ali ne pali i povremeno se cuje pucanje iz auspuha. Ipak posle par dana skinem svecice ocistim ih i auto upali bez problema. Medjutim par dana posle opet ista prica. Ne znajuci sta da radim rekoh ajde sacekacu malo pa cu resavati problem. Pose nekog vremena resim da ponovo pristupim resavanju problema sumnjajuci na mozda kablove pa iste zamenim, medjutim opet nista. Sledeca stvar koje sam se setio je da vratim stare svecice, i tada Astra upali na pola kljuca. Radila je tako par dana da bi opet sve krenulo iz pocetka. Neki me posavetovali da kupim druge svecice, odem i kupim Bosh sa 2 elektrode i ona opet upali na pola kljuca, malo sam je i vozio da bi evo juce ponovo stala na verglanju. Znaci opet prica sa pocetka - vergla i puca na auspuh ali nece da upali.
Pomagajte, sta bi moglo biti.
Licno sumnjam na onaj sklop elektronskog paljenja od koga idu kablovi ali mi nije jasno kako nekada hoce da kresne a nekada nece. Inace u celoj prici nedostaje joj veoma malo da prebaci ali to malo devojci srecu kvari.
P.S.
Poslednji put kada je upalila (pre 3-4 dana) motor je dosta tresao prilikom rada i bilo je vise dima na auspuh (bilo je to jos jednom ranije ali kada se posle skidanja i vracanja nekih svecica ponovo upali ona radi potpuno OK i sa normalnom kolicinom dima na auspuh) Otprilike to tresenje i dim kao da najavljuju da sledeci put nece moci da se upali.
Pomagajte, sta bi moglo biti.
Licno sumnjam na onaj sklop elektronskog paljenja od koga idu kablovi ali mi nije jasno kako nekada hoce da kresne a nekada nece. Inace u celoj prici nedostaje joj veoma malo da prebaci ali to malo devojci srecu kvari.
P.S.
Poslednji put kada je upalila (pre 3-4 dana) motor je dosta tresao prilikom rada i bilo je vise dima na auspuh (bilo je to jos jednom ranije ali kada se posle skidanja i vracanja nekih svecica ponovo upali ona radi potpuno OK i sa normalnom kolicinom dima na auspuh) Otprilike to tresenje i dim kao da najavljuju da sledeci put nece moci da se upali.
Comment